Rendelőnk telefonszáma:

+36 20 486 7959

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 20 435 7116
A  helyes és időszakos szájhigiénia a legfontosabb alapja annak, hogy elkerüljük a jövőbeli problémákat.
A mindennapi rendszeres fogmosás elengedhetetlen.
Azonban minden fogorvosunk azt javasolja, időszakonként keresse fel a rendelőnket,
kérjen véleményt, és győződjön meg róla, hogy minden rendben van!
Jelezzük, amikor profi kezelésre lenne szükség!
 
A professzionális kezelés és a megfelelő fogászati ​​higiénia megakadályozza a későbbi fogágy betegségek kialakulását, és megfelelő állapotban tartja a fogakat.
 
Fogsora egészséges marad és ezzel elkerüli a rossz leheletet!
 
A szájüregben a nehézkesen elérhető területeken olyan részek találhatóak, amelyek a jövőben a fogkő fő alkotóelemei lesznek.
A Déli Dental rendelőben fájdalommentes kezeléseket és nagyszerű eredményeket érhetünk el.
 
Ha a higiénia nem megfelelő, akkor felhalmozódik a plakk, amely lágy, fehéres réteget eredményez, a fogínyhez és a nyelvhez tapad, ez a parodontális betegségek előjele.
 
A fogínygyulladást a baktériumok elszaporodása okozza. Ez a parodontális betegség legsúlyosabb változata. Gyulladást, vörösséget és vérzést okoz.
 
A fogínyproblémához vezető út utolsó állomása, a foggyökérhártya gyulladás. Periodontális betegség. Ez a legagresszívabb változata fogágy betegségnek.
 

Déli Dental szájhigiénés kezelések

 
Fontos, hogy igénybe vegyük a professzionális lehetőségeket is annak érdekében, hogy megőrizzük mosolyunk szépségét, szájüregünk egészségét. A professzionális szájhigiéniás kezeléseket erre kiképzett dental higiénikusok végzik. A szájhigiéniás kezelés során a dental higiénikus/ fogászati higiénikus teljes körűen megtisztítja fogait a lepedéktől és fogkőtől, majd egy szájhigiéniás tanácsadás részeként elmagyarázza, hogy mindennapjai során hogyan tudja lehető legjobban ápolni fogait.
 
A fogmosás után azonnal elkezdődik a lepedékképződés a fogainkon. S az eltávolítatlan lepedékből fogkő alakul ki, mely otthoni módszerekkel már nem eltávolítható fogainkról. A fogkő pedig nem csak esztétikailag nyújt zavaró látványt, hanem súlyos fogágy-betegség indukálója is lehet, ha nem kerül időben eltávolításra.
 
Milyen eljárásokkal történik a szájhigiéniás kezelés?
 
A tökéletes tisztaságot két lépésben az ultrahangos fogkő-eltávolítás és Air-Brush só polírozás jelenti. A fogkő-eltávolítás (depurálás) során a durvább fogkövek, nagyobb szemcsék választhatóak le a fogak felszínéről. A só polírozás pedig tökéletesen eltávolít minden felrakódott elszíneződést. A professzionális szájhigiéniás kezelés tehát nem egyenlő pusztán a fogkő eltávolításával. Meg kell szüntetni az egyéb, plakkretineáló tényezőket.
 
Az ultrahangos fogkő-eltávolítást követően a dental higiénikus polírozással tisztítja meg a fogfelszínt egy finom sörtéjű kefével és speciális polírozó pasztával. A nehezen hozzáférhető helyeken porfúvó polírozó kerül alkalmazásra, amely nagy nyomással apró szemcséjű porszemcséket fúj a fog felszínre, így távolítva el az apró lerakódásokat. Az így létrejött sima felületen nehezebben tapad meg a lepedék. Attól függően, mennyire szennyeződöttek fogaink és ínyünk, a kezelés 20-40 percet vehet igénybe, s a kezelés nem igényel semmilyen formájú fájdalomcsillapítást, hiszen fájdalommentes eljárásokat alkalmaz.
 
A szájhigiéniás kezelést évente legalább kétszer javasolt igénybe venni, hogy fogaink és a fogágy egészségessége megmaradjon.
 
Továbbiakért javasoljuk, tekintse meg az Esztétikai kezelések című fejezetünket.

Visszahívás kérés


Déli Dental fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írjon fogorvosi rendelőnknek üzenetet!

Megnézem